måndag 25 oktober 2010

Riktig mat till skolbarn sjuka äldre... ja till alla

Oj idag blev det visst två inlägg och ingendera har med butik eller inredning att göra.
Oj igen nu blev det fel...
Det handlar visst det om inredning! hur ser det ut inne i oss??
Vi blir de vi äter
Eller som jag brukar säga!
Det finns 1000 sjukdomar men bara 1 hälsa, du väljer!!! ... och de kan du göra med de du stoppar i dig.

Var med och påverka dig själv dina barn!
Läs gärna kostdoktorns blogg, länk i slutet av inlägget.


Camillas Matuppror
Hem Aktuellt Fakta Vapendragare


Välkommen!
Jag anser att det är en mänsklig rättighet att våra barn, sjuka och äldre varje dag skall få äta sig mätta på god mat, lagad med omsorg och nära dem som skall äta den. Det gagnar både vår hälsa och miljö om vi tillsammans kan bryta trenden mot industrimat inom storhushåll och i livsmedelsbutiker.
Camilla Sparring, Svärdsjö, Dalarna
Handeln väljer GMO-fritt
» Allt fler slår in på den GMO-fria vägen och tar ställning mot det matindustriella komplexets genmanipulerade produkter.
Nordisk mat är hälsobringande
» Här på Matupproret är vi lite bekymrade över det faktum att vi i Sverige bara producerar mat till halva befolkningen. Nu kommer ytterligare ett argument för ökad lokal produktion.
Boken om Matupproret
» Efter en hektisk sommar har den nu gått till tryck. Boken om Matupproret kommer att ligga på bokdiskarna i början av november och redan nu kan du beställa ditt exemplar direkt från förlaget.
ICAs grisar slipper GMO-foder
» »Dessutom får alla grisar på en gårdsgrisgård foder helt fritt från GMO (genetiskt modifierade organismer).«
Välj, medborgare, välj
» Vart fjärde år väljer vi representanter till riksdag, landsting och kommun. Varje dag väljer vi vad slags mat vi köper - och det gör skillnad, det vet vi. Läs mer om konsumentmakt, bok och Bredbar...

90867
Har nu skrivit under.


Fet av glutamat? (E621)
Uppdaterad 080913
En ny studie visar att personer som tillsätter glutamat i sin mat har nästan tredubblad risk att vara överviktiga. Glutamat är ofta tillsatt som ”smakförstärkare” i processad västerländsk mat.
Glutamat (E621)
Glutaminsyra är en av de 20 aminosyror som bygger upp proteiner. Salter av detta, glutamater, tillsätts ofta i mat då det har en ”smakförstärkande” effekt. Ofta då i form av natriumglutamat, E621. Inte sällan hamnar den i mat som annars inte skulle ha smakat något vidare, kanske på grund av dåliga råvaror.
Glutamat fungerar i hjärnan som en signalsubstans, som överför information mellan hjärnceller. Överaktivering som kan bli fallet vid intag av onormala mängder glutamat kan tänkas störa balansen i nervsystemet.
En del personer är överkänsliga mot glutamat i kosten. Symptom som kan uppträda hos dessa vid intag av större mängder glutamat inkluderar migrän, illamående, nästäppa, aggressivitet, minnesstörningar, halsbränna, svettningar, koncentrationssvårigheter och tryck över bröstet. Glutamat kan även vara aptitförhöjande.
Ger glutamat ökad risk för sjukdomar
http://kostdoktorn.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar